01 Тра

Чай і кава захищають від діабету другого типу

Чай і кава захищають від діабету другого типу

Чай і кава захищають від діабету другого типуЗахисні властивості напоям забезпечує не кофеїн, а магній і антиоксиданти (лігнано або хлорогенова кислота), тому що не містить кофеїну кави має найбільший доброчинний ефект.

Вчені з Університету Сіднея (Австралія) встановили, що любителі чаю і кави рідше хворіють на діабет другого типу. При цьому наголошується, що захисні властивості напоям забезпечує зовсім не кофеїн, оскільки самий благотворний ефект має кава, що не містить кофеїну.

Висновок був зроблений в ході аналізу результатів 18 досліджень, в яких брали участь близько 500 тисяч осіб.

Випиває щодня по три-чотири чашки кави або чаю знижує ризик розвитку діабету на 20% і більше. Така ж кількість кави без кофеїну зменшує шанси захворіти на третину. Крім того, кожна додаткова чашка кави в день знижує шанси захворіти на 7%.

На думку вчених, захист від діабету організму забезпечують магній і антиоксиданти (лігнано або хлорогенова кислота), що містяться в каві і чаї.

Цукровий діабет другого типу – метаболічне захворювання, що характеризується хронічною гіперглікемією, яка є результатом порушення секреції інсуліну або механізмів його взаємодії з клітинами тканин. Захворювання виникає зазвичай у людей після сорока, коли організм виробляє інсулін в недостатніх кількостях або коли його виробництво порушено. Лікується здоровим харчуванням і підвищеною фізичною активністю. Найчастіше хворим прописують лікарські препарати і / або інсулін.

Нагадаємо також, що діабет може бути спровокований рибною дієтою. Ризик розвитку діабету другого типу збільшується при споживанні великої кількості жирних кислот Омега-3. У 1,17 рази частіше недугою страждають ті, хто їсть рибу два-чотири рази на тиждень. А у тих, хто споживає рибні страви п’ять і більше разів, ризик діабету підвищений в 1,22 рази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *