14 Кві

Для захисту здоров’я пузані повинні переключитись на рослинну їжу

Для захисту здоров’я пузані повинні переключитись на рослинну їжу

Для захисту здоров'я пузані повинні переключитись на рослинну їжуАмериканські лікарі знову закликають встояти перед спокусою з’їсти чізбургер чи картоплю-фрі, відмовившись від них на користь порції брокколі або інших листяних зелених овочів. Саме такі продукти допоможуть перемогти метаболічні розлади, ожиріння і серцево-судинні хвороби.

Споживання більшої кількості рослинної їжі, багатої на фітохімікалії, запобігає шкідливим окислювальним процесам в організмі. Щоб отримати достатню кількість цих захисних речовин, необхідно регулярно їсти рослинні продукти, включаючи зелень, фрукти, овочі, горіхи і боби. Люди повинні відвикати від жирної, калорійної їжі, говорить доктор Хізер К. Вінсент, і переходити на продукти, багаті мікроелементами та мінералами.

Дієтологи університету Флориди розглянули раціон харчування 54 добровольців з трьох груп: люди з нормальною вагою, з надмірною вагою і страждаючі ожирінням. Люди з ожирінням і зайвою вагою споживали менше рослинних продуктів і отримували з харчуванням менше фітохімікалії і навпаки більше насичених жирів. Через це в організмі таких учасників були зафіксовані високі рівні окислювального стресу і запалення, пов’язані з розвитком серцевих проблем, діабету і хвороб суглобів.

За словами медиків, якщо люди протягом тривалого періоду часу будуть обмежувати себе в рослинних продуктах, вони швидше будуть набирати надмірну вагу, відчувати ослаблення імунітету і розвиток хронічних хвороб.

Окислювальний стрес виникає, коли організм виробляє дуже багато небезпечних вільних радикалів і недостатньо антиоксидантів, здатних їм протидіяти. Через надлишок жирової тканини і наявності певних ферментів у людей із зайвою масою тіла провокується виробництво вільних радикалів. Фітохімікалії володіють антиоксидантними властивостями і допомагають боротися проти вільних радикалів. Багато фітохімікалій міститься в алліні із часнику, лікопіні з помідорів, ізофлавонах із сої, бета-каротині з гарбуза і анітоціанінах з червоного вина. Тому людям із зайвою вагою дуже важливо регулярно вживати якомога більше корисних рослинних продуктів для підтримки здоров’я, стверджують медики. Замість різкої зміни раціону харчування терапевти пропонують поступово додавати в особисте меню по одному продукту, що містить фітохімікалії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *