13 Кві

Оливкова олія – їжа для розуму

Оливкова олія - їжа для розумуОливкова олія – ​​один з основних продуктів середземноморської дієти – стає все більш популярною не тільки у гурманів, але й у тих, хто переймається проблемами здорового харчування.

Список її переваг поповнився ще однією чудодійною властивістю: як з’ясували вчені, оливкова олія добре діє на мозок, зміцнюючи пам’ять і покращуючи швидкість розумових процесів. Такими властивостями наділяють її особливі жирні кислоти – олеїнові, які є одним з компонентів оливкової олії. Вони також сприяють зниженню рівня холестерину в крові.

Дослідження, проведені фахівцями із США, показали, що люди, які регулярно вживають оливкову олію, навіть в немолодому віці демонструють хорошу пам’ять, інтелект і відмінну швидкість реакцій.

Знижуючи рівень холестерину, олеїнові кислоти допомагають запобігати утворенню тромбів, які призводять до інсультів. Цілющий ефект масло олії здійснює і на серцевий м’яз.

Оливкову олію можна використовувати не тільки в салатах. В італійській кухні її додають в густий овочевий суп мінестроне: суп відтіняє смак оливкової олії, а масло, в свою чергу, підкреслює смак супу. І при тушкуванні або смаженні оливкова олія зберігає свій смак, аромат і корисні властивості, так як, на відміну від інших рослинних олій, не змінює свою хімічну структуру при високих температурах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *