• Без рубрики
  • 0

Продукти, які нас вбивають — чіпси, газована вода, ковбаси, майонез, сіль, напівфабрикати, алкоголь

Продукти, які нас вбиваютьЯк це не сумно, але все найсмачніше, як правило, дуже шкідливе і веде до ожиріння. Вчені вже не раз складали рейтинг найбільш шкідливих продуктів. Та й самі ми, в принципі, прекрасно знаємо, що газована вода, чіпси і сосиски здоров’я не додають.

Про те, чим саме загрожує вживання одних із самих шкідливих продуктів, і в чому полягає їх шкода, розповімо сьогодні.

Жувальні цукерки мармеладки чупа-чупсиЖувальні цукерки, мармеладки, чупа-чупси. В першу чергу, слід пам’ятати, що тягучі або липкі солодощі завдають величезної шкоди вашим зубам. І шанс отримати карієс при постійному їх вживанні дуже великий.

Коли м’які цукерки прилипають до зубів і забиваються між ними, вони створюють чудові умови для розвитку і живлення бактерій.

Чіпси.Чіпси. Польські дієтологи, присвятили проблемі вживання смаженої картоплі ціле дослідження, прийшли до висновку, що регулярне поїдання чіпсів може справити вкрай негативний вплив на здоров’я та роботу серця. А причина криється в технології їх приготування. При смаженні у що містять крохмаль продуктах утворюється шкідлива речовина — акриламід. Через стінки шлунку воно потрапляє в кров, а потім і в серце, викликаючи збої в його роботі. Чим більше чіпсів ми їмо, тим більше ризикуємо, вважають фахівці. Вітамінів в чіпсах немає, зате є безліч підозрілих консервантів.

Крім того, канцерогени, які також утворюються в процесі смаження картоплі, провокують появу раку.

Ну і ще одна причина, по якій слід утриматися від надмірного споживання чіпсів — зловживання ними веде до ожиріння. Так що сенсу їсти їх ніякого — голод не замориш, а зайва вага додасться.

Газована водаГазована вода. Солодкі газовані напої теж несуть в собі масу «приємностей». По-перше, вже точно доведено зв’язок між дитячим ожирінням і газованою водою. Так що шипучі різнокольорові лимонади дітям пити строго протипоказано. Вуглеводи, які потрапляють в наш організм разом з газованою водою, переробляються виключно в жир. Крім того, цими напоями неможливо видалити спрагу. Гігантська кількість цукру, яке в них міститься, викликає бажання пити їх знову і знову.

Газована вода сприяє руйнуванню зубів. Цьому сприяють цукор і підсолоджувачі, а також кислота, яка міститься в цих напоях.

Виявляється, газовані напої крім усього іншого викликають крихкість кісток. Згідно зі статистикою Гарвардського медичного центру, серед 14-річних дівчаток вірогідність переломів і порушень формування кісток у 5 разів вища у тих, хто пив колу. Менш «отруйні» газовані напої відповідають 3-кратному підвищенню цієї ймовірності.

КовбасиКовбаси. Виявляється, ковбаса і сосиски можуть сприяти виникненню онкологічних захворювань. До такого висновку прийшли вчені. Справа в тому, що канцерогени, які виділяються в ході обробки цих продуктів, зокрема, викликають рак підшлункової залози.

В ході обстеження 190 тис. чоловік з’ясувалося, що у тих, хто зловживав сосисками, ризик дістати рак підшлункової залози зростав на 67%. При цьому, щоб захворіти, не обов’язково об’їдатися копченостями — у тих, хто любить свинину і червоне м’ясо, ризик захворіти зростає на 50%.

Крім того, вживання сосисок, сардельок і т.п. слід обмежити елементарно через те, що ми просто не знаємо, з чого вони можуть бути зроблені. Вже давно відомо, що при виготовленні ковбасних виробів недобросовісні виробники не гребують напихати їх практично всім підряд. Крім того, деякі виробники замість м’яса використовують фарш, зроблений з перемелених кісток із залишками м’яса. Інший раз для виробництва ковбаси використовують і зовсім зіпсоване м’ясо.

МайонезМайонез. Крім величезного вмісту жиру, про який і так всім відомо, майонез у великих пропорціях містить емульгатори, підсилювачі смаку, консерванти. Все це ніяк не покращує здоров’я любителів майонезу.

Хворим на ожиріння, атеросклероз, гіпертонію ні в якому разі не можна зловживати майонезом, так як в ньому знаходиться велика кількість холестерину, вміст якого в їжі хворим необхідно контролювати.

Багато людей переходять на «легкий» майонез і з задоволенням його вживають у великих кількостях, вважаючи, що він зовсім не калорійний і мало не корисний. Це омана. Насправді, «легкий» майонез виробляють на основі модифікованих рослинних олій — транс-жирів. Вони практично не розщеплюються нашими ферментами, тому набагато ефективніше, ніж звичайний тваринний жир, накопичуються в організмі. У результаті — все те ж ожиріння, атеросклероз і інші обмінні порушення.

Локшина швидкого приготуванняЛокшина швидкого приготування. Улюблена їжа бідних студентів теж не несе в собі ніякої користі. По-перше, численні барвники, ароматизатори, добавки і підсилювачі смаку агресивні по відношенню до слизової оболонки шлунково-кишкового тракту. А постійне вживання швидкорозчинної локшини веде до гастриту і навіть до виразкової хвороби шлунка.

Крім того, що локшина дуже калорійна, нею складно насититися. Після вживання її в їжу дуже швидко знову виникає відчуття голоду.

СільСіль. У невеликих кількостях сіль, звичайно ж, відносно нешкідлива для більшості з нас. Але є люди, для яких вона дуже шкідлива: приблизно кожен п’ятий в більшій чи меншій мірі чутливий до неї. Пов’язана з її споживанням затримка води в організмі збільшує навантаження на серце і нирки, викликає набряки, головні болі

Багато дієтологів стверджують, що до складу солі не входять ніякі вітаміни, органічні і поживні речовини. Навпаки, вона шкідлива і може принести масу неприємностей ниркам, жовчному і сечовому міхуру, серцю, артеріям і іншим кровоносним судинам. Крім того, сіль сприяє вимивання кальцію з організму і впливає на слизову оболонку, яка покриває весь шлунково-кишковий тракт.

НапівфабрикатиНапівфабрикати. Шведські дієтологи прийшли до висновку, що часте вживання в їжу напівфабрикатів призводить до розвитку ракових утворень у жінок. Фахівці провели дослідження за участю 64 500 чоловік і зробили висновок про існування прямої залежності між вживанням в їжу «готової їжі» і розвитком раку матки, грудей, шкіри, підшлункової залози, сечовивідних шляхів. Причина полягає в тому, що в напівфабрикатах підвищений вміст цукру, який, накопичуючись в тканинах і крові, може стимулювати ріст ракових клітин. Особливо небезпечно є «готову їжу» жінкам після 49 років.

АлкогольАлкоголь. Алкоголь справляє руйнівну дію на весь організм. Наведемо лише основні негативні чинники, які він викликає в організмі.

По-перше, алкоголь сповільнює роботу центральної нервової системи, знижує її ефективність. Крім того, він тимчасово виводить з ладу печінку (після прийому великої дози спиртного приблизно дві третини печінки можуть вийти з ладу).

Алкоголь робить негативний вплив на шлунок. Американські вчені провели експеримент: 19 випробуваним дали випити натщесерце по 200 г віскі без содової. Вже через кілька хвилин їх слизова оболонка припухла і почервоніла, через годину на ній з’явилися кровоточать виразки, через кілька годин по слизовій тяглися смужки гною. Картина була однаковою у всіх випробовуваних. Ось вам наочний приклад дії алкоголю на голодний шлунок.

А в США …

Шкідлива їжа у СШАУ США теж є свій список найбільш шкідливих для здоров’я людини продуктів і страв. Американський дієтолог і дослідник Джонні Боуден склав рейтинг закусок, які найбільш негативно впливають на здоров’я людини.

Чемпіоном за ступенем наносимого шкоди є картопля фрі (в США вона називається смажена картопля по-французьки — french fries). Це блюдо продається практично у всіх мережах ресторанів швидкого харчування. У ньому міститься дуже небезпечна комбінація картоплі, олії, цукру і штучних смакових добавок. Страшно навіть уявити, скільки калорій містить ця картопля …

Крім того, у десятку найбільш шкідливих закусок увійшли специфічна американська закуска — пончики-донатси (donats — глазуровані пампушки, до їх складу входять борошно, олія, цукор), чіпси (в яких, як і у французькому картоплі, небезпечно сусідять шкідливі продукти), будь-які газовані напої (містять величезну кількість хімікатів), батончики типу «Снікерс» (цукор і хімікати).

Також дуже шкідливим є специфічний американський продукт, що представляє із себе смажену свинячу шкіру (в США ця закуска називається pork rinds, це аналог шкварок, він продається в пакетиках і вживається в холодному вигляді), а також печиво зі зниженим вмістом жиру (жир замінюють продуктами хімічного синтезу), крекери (борошно, сіль, цукор і хімікати) і претцелі (pretzel, солоний крендель — містить борошно, цукор, сіль і хімікати).

Поділіться статтею з друзями...
Це Вас також зацікавить...

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *