08 Кві

Топ-20 продуктів, якими можна отруїтися

Топ-20 продуктів, якими можна отруїтисяРейтинг найбільш небезпечних з точки зору отруєння продуктів харчування складений Науковим центром громадських інтересів (США).

На замовлення організації, що контролює якість продуктів харчування, експерти організації склали своєрідний топ-20. Як не дивно, рейтинг очолила зелень: понад 13 тисяч випадків отруєнь, викликаних кишковими вірусами, сальмонелою та кишковою паличкою. Ясно, що зелень просто погано мили.

На другому місці – яйця (більше 11 тисяч отруєнь), які в 95% випадків спровокувала сальмонела. Третє місце займає картопля з 3600 тисячами випадків отруєнь, тунець став причиною 2400 отруєнь, в яких винен токсичний білок, що утворюється при неправильній обробці риби. У двадцятку потрапили також сир, помідори, устриці та інші продукти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *