01 Тра

Як не постраждати від переїдання у свято

Як не постраждати від переїдання у свято

Як не постраждати від переїдання у святоПоради дієтологів: що є під час святкового застілля, а від чого краще утриматися.

Святкова дієта

Весна – час свят, щедрих застіль з салатиками, пирогами, м’ясними жирними продуктами, не кажучи про делікатеси і солодощах. Наше завдання – провести цей час так, щоб потім не було нестерпно боляче у прямому і переносному сенсі.

У процесі застіль обов’язково їжте кислі фрукти – зелені яблука, цитрусові, ананаси, можна консервовані. Їх ферменти сприяють розщепленню і нейтралізації жирів.

А ось від солодких фруктів після рясної їжі бажано утриматися, так як їх взаємодія з жирами викликає бродіння.

Замініть газовані напої журавлинним морсом або настоєм шипшини, вони корисні не тільки для травлення, в них міститься багато вітамінів, а головне – вітаміну С, який захищає організм від інфекцій, зміцнює імунітет.

Їжте більше зелені – петрушки, кропу, селери, базиліку, листового салату. Ці трави сприяють виведенню солей з організму, перешкоджають утворенню набряків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *