13 Кві

Їжа стає все більш солоною і шкідливою

Їжа стає все більш солоною і шкідливоюПерехід від нормального харчування до пересоленої їжі призводить до зміни показників тиску. Вивчаючи дані по 184 чоловікам і 237 жінкам у віці 18 – 70 років з сіл біля Квебека, вчені з’ясували, що: 1) До 1992 року морські продукти споживалися три рази на тиждень; 2) М’ясні продукти споживалися раз на тиждень.

Проте в 2004 році відбулася зміна раціону, і намітився дефіцит вітамінів А, C, і D, кальцію і харчових волокон. Газована вода і фруктові напої стали основним джерел вуглеводів для молоді.

Щоб зменшити споживання солі, необхідно:

  • Скоротити споживання напівфабрикатів і готових покупних продуктів;
  • Перевіряти склад їжі на наявність солі;
  • З’їдати більше овочів і фруктів;
  • Замінювати приправи сушеними травами, часником;
  • Поступово відмовлятися від солоної їжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *